keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Virkattu pupu vauvan unikaveriksi

Uutta inspiraatiota etsiessäni törmäsin muutama kuukausi sitten virkattuihin uniriepuihin - ja ihastuin ikihyviksi! Virkatut unirievut ovat helppo tehdä, mutta ohjeita kyseiseen malliin piti etsiä useammalta sivustolta. Inspiraation sain Aino ja tuhmat luistimet -blogista, kertakaikkisen ihana riepu! Omani tein poikaväreillä - vaikka tyttövärit houkuttelivatkin kovasti! Lankana käytin puuvilla/bamboo -sekoitteisia lankoja, sillä ne ovat pehmeämpiä kuin villasekoitteiset langat. 


Tähden mallisen rievun (tai rätin, maton, mihin ikinä mallia haluatkaan soveltaa) virkkausohjeen löydät englanniksi täältä, lisäapua löydät myös Youtuben puolelta. Pään virkkausohjeen otin Novitan sivuilta ja täytin pään vanulla. Uutta vanua ei välttämättä kaupasta tarvitse hankkia, jos kaapin perukoilta tai lasten laareista löytyy inhokki pehmolelu (onko sellaisia?). 


Pupun korvat olivatkin kinkkisempi juttu. Ohje on helppo, mutta miten ihmeessä niiden pitäisi pysyä pystyssä?! Ohje korvien virkkaamiseen löytyi Onnen Ommel -blogista, jossa korviin on lisäksi ommeltu huopaa. Itse en nyt sitten keksinyt miten korvat pysyy pystyssä, joten ne saavat jäädä lerpattamaan. 


Aloitin unikaverin virkkaamisen jo muutama kuukausi sitten, mutta virkkaamisinnon lopahtaessa pupu jäi ilman korvia ja kasvoja. Nyt sitten iltapuhteiksi tein viimeiset osat ja kiinnitin ne paikalleen. Kuvat on otettu jo hämärtävässä  illassa takaterassilla, siellä missä eniten valoa tähän aikaan illasta riittää! Tämä uniriepu saa jäädä odottamaan uutta omistajaa, liekö kenelle sitten lopulta päätyykään. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...